Warning: The magic method QodeWelcomePage::__sleep() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/framework/lib/qode.welcome.page.php on line 37 Warning: The magic method QodeWelcomePage::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/framework/lib/qode.welcome.page.php on line 43 Warning: The magic method Bridge\Shortcodes\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/includes/shortcodes/lib/shortcode-loader.inc on line 27 Warning: The magic method qodeNews\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/plugins/qode-news/lib/shortcode-loader.php on line 26 RealfoodRedhead | Avsnitt 85. Carnivore-kost del 1

Avsnitt 85. Carnivore-kost del 1

SÄSONGSSTART för Hälsohormoners podd-höst!

Ni som lyssnat på avsnitten i våras, och följer oss båda på sociala medier, är väl bekanta med temat för höstens två första avsnitt, nämligen Carnivore-kost!

Carnivore-kosten är alltså något som både jag och Tine, av olika anledningar, testat på de senaste månaderna, och som många av er lyssnare önskat att vi ska prata mer om här i Hälsohormoner!

Och ja – våra erfarenheter resulterade i två avsnitt om den här mycket specifika ”dieten”. I del 1 förklarar vi såklart: vad INNEBÄR carnivore-kost? Vad får man äta (och inte äta) i de olika varianterna av carnivore? Och vad är syftet med att utesluta så mycket, även de livsmedel som vi brukar framhäva här i podden (t.ex. nötter, grönsaker, rotfrukter, avokado, olivolja, kokosolja m.m.)? Får du verkligen i dig allt du behöver då?!

Vi pratar också mycket om att ha koll på sitt VARFÖR innan man går in i en carnivore-kost, vilket, som ni hör i avsnittet, kan skilja sig en hel del från person till person!

Vi ger också exempel på exakt VAD vi båda åt, och delar våra bästa tips om hur man varierar sina måltider på carnivore. Vad äter man egentligen till frukost, eller när man verkligen vill ha någon form av snacks?

I nästa avsnitt, som släpps om två veckor, fortsätter vi på carnivore-temat, och pratar positiva respektive negativa upplevelser av kosten, missa inte det!

 

Tillskott av C-vitamin, eller blandningen med C-vitamin, L-lysin och zink kallad Rent Försvar, hittar ni hos vår samarbetspartner Upgrit.se. De har dessutom ett carnivore-starter-kit, med c-vitamin, magnesium och kollagen (från gräsbetande kor). Med koden HÄLSOHORMONER15 får ni 15% rabatt på alla produkter från Upgrits egna produktserie, när ni beställer på www.Upgrit.se!

Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

 

Länkar till avsnittet:

 • (Alla avsnitt av Sofias hälsoresa, men framförallt): Avsnitt 81 med Sofias SIBO-provsvar, avsnitt 82 när Sofia testat carnivorekost och Petra förklarar varför hennes kropp reagerat som den gjort och avsnitt 83 där Sofia har återtestat för SIBO och börjar återintroducera livsmedel efter carnivore-kosten
 • Avsnitt 69 med Martina Johansson om ketogen kost (carnivore blir naturligt en ketogen kost så länge du äter tillräckligt med fett)
 • Avsnitt 54 om olika typer av fett, och vilka som kan må bra/mindre bra på en högfettskost
 • Avsnitt 26 med Märta Jansdotter (VD på Gröna Gårdar) om de kontroversiella frågorna ”kött och miljön” samt ”rött kött och cancer”
 • Avsnitt 27 (del 2 med Märta Jansdotter) där du får praktiska råd om hur du tillagar olika delar av djuret (perfekt inför starten av en carnivore-kost!)
 • Naturalliving (som höll den carnivore-utmaning som Tine testade i somras)
 • Preprint-version av studien vi pratar om med carnivore-kost mot SIBO
 • Tines recept på helstekt högrev i ugn (som Sofia åt som ”pulled beef”)
 • Tines carnivore-höjdpunkter på Instagram
 • Sofias inlägg om maten hon åt på carnivore
 • Tillskott av saltsyra och magenzymer för att underlätta matsmältningen i övergången (som kan hjälpa kroppen att hantera en högre mängd fett och protein)
 • Upgrits tillskott av Rent C-vitamin
 • Upgrits tillskott Rent Försvar (med C-vitamin, L-lysin och zink)
 • Upgrits egna carnivore-starter-kit, med c-vitamin, magnesium och kollagen
 • Upgrits egna produktserie (även här 15% rabatt för er om ni använder koden HÄLSOHORMONER15)
 • Självklart går rabattkoden även att använda på Hälsohormoner Återhämtningspaket (innehållande kollagen och ren vila)

 

Avsnitt 85 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast, och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment