Avsnitt 81. Petra & Sofia: Sofias Hälsoresa 2.0 – del 3

I del 3 av Sofias Hälsoresa 2.0 är det dags för behandlingsplanen! Har du missat del 1 och 2 av Sofias Hälsoresa 2.0 – in och lyssna på de avsnitten, så att du får med dig den bakgrund och förförståelse du behöver när vi nu går in i del 3!

I det här avsnittet ger Petra Boumedienne (funktionsmedicinsk terapeut) råd om hur jag ska äta (och inte äta) för att lyckas ”svälta ut” min överväxt av bakterier (SIBO).

Förutom kosten så är kosttillskott en stor del av behandlingsplanen. Vi går bland annat igenom tillskott för att hjälpa till med kostomställningen, tillskott för att underlätta utrensningen (t.ex. genom att stötta levern och tarmfloran) och extra vitaminer och mineraler.

Vi pratar även om utrensningssymtom, att välja rätt sorts probiotika, att byta kost och energikälla, stresshantering, hälsoproblem kopplat till utseende, och mycket mer!

 

Alla tillskott vi nämner i avsnittet finns att beställa Upgrit.se, men vi rekommenderar såklart att du arbetar med en funktionsmedicinsk terapeut för att ta reda på vad just DU behöver (lyssna på avsnitt 74 för mer info om hur funktionsmedicin funkar, samt vart du kan vända dig för att själv få hjälp).

Glöm inte att ni lyssnare har 15% rabatt på hela Upgrits egna sortiment, som t.ex. C-vitamin, kosttillskottet Ren vila med magnesium, L-glycin och vitamin B6, Hälsohormonpaketet med fokus på återhämtning, eller kanske kokossmör eller kakaosmör – två livsmedel som funkar fint om du t.ex. äter en ketogen kost. Använd koden HÄLSOHORMONER15 när du handlar dina tillskott och livsmedel på Upgrit.se!

Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

 

Länkar till avsnittet:

 • Avsnitt 80 – del 2 av Sofias Hälsoresa 2.0 med Petra och Sofia
 • Avsnitt 79 – del 1 av Sofias Hälsoresa 2,0
 • Avsnitt 74 med Petra om funktionsmedicin
 • Avsnitt 65 med Petra, om Upgrit, testosteron m.m.
 • Avsnitt 69 med Martina Johansson om ketogen kosthållning
 • Preprint version (ej genomgått peer review ännu) av studien om SIBO och carnivore som Petra nämner i avsnittet
 • Petras hemsida
 • Petras bokningssida, för dig som vill ta hjälp av henne för att optimera din hälsa
 • Petras Instagram
 • Petras Facebook
 • Funmed (för fler coacher som du kan ta funktionsmedicinsk hjälp av)
 • Upgrits egna produktserie (där ni har 15% rabatt om ni använder koden HÄLSOHORMONER15)
 • Hälsohormonpaketet (med fokus på återhämtning, innehållande kollagen och ren vila, innehållande kollagen och ren vila – samma rabattkod som ovan)

 

Avsnitt 81 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast, och i podcast-appen på din mobil!

 

No Comments

Post A Comment