Avsnitt 74. Petra Boumedienne – Funktionsmedicin

I årets sista avsnitt av Hälsohormoner återser vi Petra Boumedienne! Vi träffade Petra redan i avsnitt 65, där hon introducerade vår samarbetspartner Upgrit och deras tillskott, och så pratade vi om det viktiga hormonet testosteron. Gå gärna tillbaka och lyssna om ni missat detta – ett extra bra avsnitt för alla män därute!

 

I avsnitt 74 så lär vi känna Petra lite bättre, och får följa hennes egen hälsoresa. Från immunförsvarsbrister och otaliga hjärnhinneinflammationer, via upptäckten av yoga, till att slutligen lägga de sista pusselbitarna på plats med just kosten. Idag arbetar Petra med funktionsmedicin och hjälper andra att optimera sin hälsa, samt utbildar nya funktionsmedicinare.

 

Men vad är egentligen funktionsmedicin? Och hur kan man ta hjälp av funktionsmedicin för att addressera diabetes typ 2, sköldkörtelproblem, högt blodtryck, magproblem, psykisk ohälsa m.m.?

 

Petra förklarar hur man inom funktionsmedicin letar efter grundorsaken till symtom eller sjukdom, och att man inte bara vill dämpa symtomen, utan faktiskt ta bort dem. Vi pratar om hur funktionsmedicinen genom detta kan komplettera den traditionella sjukvården, och vad skillnaden är mellan hälsovård och sjukvård.

 

Avsnittet är fyllt med massa praktisk info, som när vi går igenom det funktionsmedicinska arbetet, med allt ifrån hälsoenkäter och blodprov, till vikten av individanpassade kostråd (med lagom mycket förändringar åt gången), och kosttillskottens betydelse. Vi pratar också om kostnaden för funktionsmedicinsk hjälp, som kan avskräcka många, och om hur man gör för att själv utbilda sig inom funktionsmedicin.

 

Glöm inte att alla ni lyssnare får HELA 15 % RABATT på Upgrits egna produkter när ni använder koden”HÄLSOHORMONER15″ vid beställning på Upgrit.se!

 

Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

 

Länkar till avsnittet: 

  • Petras hemsida
  • Petras bokningssida, för dig som vill ta hjälp av henne för att optimera din hälsa
  • Petra på Instagram , Facebook och Linkedin
  • Paleoinstitute för er som vill utbilda er, för egen del, eller för att hjälpa andra
  • FMVU (för läkare och sjuksköterskor som vill bygga på sin kunskap med funktionsmedicin)
  • Upgrits hemsida
  • Upgrits egna produkter som ni alltså får 15% rabatt på med koden HÄLSOHORMONER15
  • Hälsohormonpaketet med fokus på återhämtning, innehållande kollagen och ren vila

 

Avsnitt 74 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

 

No Comments

Post A Comment