Avsnitt 80. Petra & Sofia: Sofias Hälsoresa 2.0 – Del 2

I del 2 av Sofias Hälsoresa 2.0 får vi svar på frågan: Varför har min medvetna kost och livsstil inte räckt hela vägen fram för att uppnå optimal hälsa?

Med hjälp av Petra Boumedienne, funktionsmedicinsk terapeut, sammanfattas min väg hit. Orsaker från förr, nuvarande symtom, blodprovet från förra avsnittet och slutligen – de nya provsvaren från de funktionsmedicinska testerna!

Testerna vi går igenom i avsnitten är:

 • Dutchtest för hormoner (ex. könshormoner och stresshormonet kortisol)
 • Organiska syror, som visar nedbrytning av näringsämnen i cellerna, neurotransmittorer, bakterier, leverfunktion m.m.
 • SIBO-test för att mäta bakterier i tunntarmen
 • GI MAP för tarmfloran i tjocktarmen

 

Hur gick testerna till rent praktiskt, och framförallt – vad visade dem?!

Vi pratar om de viktiga B-vitaminerna och deras koppling till sköldkörteln, magnesium-och järnbrist, antioxidanter, stress, dopamin m.m.

Vi kommer också in på avgiftning, överväxt av svamp/jäst (ex. candida) och symtom på detta, SIBO (vad är det, hur får man det, och hur kan det påverka kroppen?), tarmfloran med bra och dåliga bakterier, antibiotika och immunförsvar, inre och yttre stress, och mycket mer!

 

Glöm inte att lyssna på del 1 av Sofias hälsoresa (avsnitt 79) samt att hålla utkik efter nästa avsnitt med Petra och mig, där vi går igenom min behandlingsplan (hur ska jag få bukt med allt det som vi upptäckte i testresultaten?).

OBS: Vi vill påminna om att avsnitten med mig och Petra utgår ifrån min specifika bakgrund och hälsosituation just nu, samt Petras sätt att arbeta. Detta för att ge er lyssnare en unik inblick i hur det praktiskt kan gå till att ta funktionsmedicinsk hjälp. Vill ni veta mer om vad och hur funktionsmedicin funkar generellt, rekommenderar vi er att lyssna på avsnitt 74!

 

BARA TVÅ DAGAR KVAR för vårt april-samarbete med BioHacking Collective! ! Tillsammans med Upgrit erbjuder vi t.o.m. sista april 15% rabatt på BioHacking Collectives 3 olika blåljusblockerande glasögon när du beställer dem på Upgrit.se! Använd koden HÄLSOHORMONER15 i kassan – i april gäller den alltså BÅDE på valfria glasögon OCH på Upgrits egna sortiment! Mer info om glasögonen hittar du på Hälsohormoners Instagram, och såklart på Upgrit.se där du kan köpa glasögonen.

Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

 

Länkar till avsnittet:

 • Avsnitt 79 – del 1 av Sofias Hälsoresa 2,0
 • Avsnitt 74 med Petra om funktionsmedicin
 • Avsnitt 65 med Petra, om Upgrit, testosteron m.m.
 • Avsnitt 70 med Martina Johansson om neurotransmittorer m.m.:
 • Petras hemsida
 • Petras bokningssida, för dig som vill ta hjälp av henne för att optimera din hälsa
 • Petras Instagram
 • Petras Facebook
 • Funmed (för fler coacher som du kan ta funktionsmedicinsk hjälp av)
 • Biohacking Collectives blue light blocking-glasögon (15% rabatt med koden HÄLSOHORMONER15 april ut!)
 • Upgrits egna produktserie (även här 15% rabatt för er om ni använder koden HÄLSOHORMONER15)
 • Självklart går rabattkoden även att använda på Hälsohormonpaketet (med fokus på återhämtning, innehållande kollagen och ren vila)

 

Avsnitt 79 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast, och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment