Avsnitt 70. Martina Johansson – hormonell hälsa

Dags för del 2 av intervjun med Martina Johansson från @nextlevelbiohacking!

I detta avsnitt går vi in på hur man med hjälp av biohacking kan påverka sin hormonella hälsa. Vad bör man tänka på gällande könshormoner – är det verkligen nödvändigt att få sin menstruation varje månad, och vilka saker gynnar bäst den manliga hormonhälsan?

Vi pratar också om hur hormonet insulin kan påverka våra hungernivåer och vart på kroppen vi samlar fett, innan vi går in lite mer på neurohormonerna

Hur kan obalans i neurohormonerna kopplas till psykisk ohälsa? Kan man vara beroende av dopamin? Hur kan genetisk zinkbrist påverka serotonnivåerna?

Vi pratar också lite om NPF och biohacking, där Martina delar tänkvärda perspektiv på autism. Hon svarar också på flera lyssnarfrågor gällande sömn, angående allt ifrån sömnproblem hos personer med autism och adhd på en ketogen kost, till cola zeros påverkan på neurohormoner och bluelight blockers effekt på melatonin.

Om detta och mycket mer (som om Martina helst ser på skräckfilm eller romantisk komedi? 😉) kan ni höra i Hälsohormoner avsnitt 70!

 

Glöm inte bort att ni lyssnare har 15% rabatt på alla produkter från Upgrits egna produktserie, inte minst vårt eget Hälsohormonpaketet med fokus på återhämtning! Använd koden”HÄLSOHORMONER15” vid beställning på Upgrit.se!

 

Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

Länkar till avsnittet: 
  • Martinas hemsida
  • Martinas instagram
  • Martinas olika böcker om såväl biohacking som ketogen kost på Bokus och Adlibris
  • Avsnitt 65 med Petra från Upgrit om Upgrits historia och kosttillskott
  • Upgrits egna produktserie, som ni lyssnare alltså får 15% rabatt på med koden HÄLSOHORMONER15
  • Hälsohormonpaketet med fokus på återhätmning från Upgrit

 

Avsnitt 70 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment