Warning: The magic method QodeWelcomePage::__sleep() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/framework/lib/qode.welcome.page.php on line 37 Warning: The magic method QodeWelcomePage::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/framework/lib/qode.welcome.page.php on line 43 Warning: The magic method Bridge\Shortcodes\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/includes/shortcodes/lib/shortcode-loader.inc on line 27 Warning: The magic method qodeNews\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/plugins/qode-news/lib/shortcode-loader.php on line 26 RealfoodRedhead | Avsnitt 83. Petra & Sofia: Sofias Hälsoresa 2.0 – del 5

Avsnitt 83. Petra & Sofia: Sofias Hälsoresa 2.0 – del 5

Det är dags för den avslutande delen av Sofias Hälsoresa 2.0, där vi under flera månaders tid har fått följa hur Petra från Upgrit har hjälpt mig att jobba med grundorsaken till flera olika hälsoproblem, som t.ex. IBS, histaminintolerans och näringsbrister.

Vi inleder del 5 med cliffhangern från förra avsnittet – vad visade egentligen mitt återtest av SIBO?! (Och har du ingen aning om vad vi pratar om – gå tillbaka och lyssna på del 1-4, d.v.s. avsnitt 79-82 av Hälsohormoner!)

I avsnittet får du även svar på frågor som:

 • Vad är skillnaden på metan- och väte-SIBO?
 • Klarar man sig med ett SIBO-test eller är andra tester ett måste?
 • Varför är det så viktigt med tarmrörelser och hur kan de (kallat migrating motor complex) påverkas av saker som ätstörningar, bantning, mediciner, och mellanmål?

 

Dessutom: mer om utrensning och olika metoder för att bli av med SIBO, vikten av att lyssna på sin kropp, påverkan av kolhydrater och socker, tips för att minska risken för återfall, och vart man kan vända sig om man själv misstänker SIBO!

 

Alla tillskott i min behandlingsplan finns att beställa på Upgrit.se. Glöm inte heller våra sommarfavoriter från Upgrit: ren vila, rent magnesium och rent kollagen, som du får 15% rabatt på med koden HÄLSOHORMONER15 (gäller på alla Upgrits egna produkter).

OBS: Vi vill påminna om att avsnitten med Petra och mig utgår ifrån MIN specifika bakgrund och hälsosituation just nu, samt Petras sätt att arbeta. Vill ni veta mer om vad och hur funktionsmedicin funkar generellt, rekommenderar vi er att lyssna på avsnitt 74.

Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

 

Länkar till avsnittet:

 • Avsnitt 82 – del 4 av Sofias Hälsoresa 2.0 med Petra och Sofia
 • Avsnitt 81 – del 3 av Sofias Hälsoresa 2.0 med Petra och Sofia
 • Avsnitt 80 – del 2 av Sofias Hälsoresa 2.0 med Petra och Sofia
 • Avsnitt 79 – del 1 av Sofias Hälsoresa 2,0
 • Avsnitt 74 med Petra om funktionsmedicin
 • Avsnitt 65 med Petra, om Upgrit, testosteron m.m.
 • Avsnitt 28 om magnesium
 • Avsnitt 38 om kalcium
 • Petras hemsida
 • Petras Instagram
 • Petras Facebook
 • Upgrits kontaktformulär
 • FMC (Functional Medicinal Center)
 • FMC på Instagram
 • Upgrits egna produktserie (där ni har 15% rabatt om ni använder koden HÄLSOHORMONER15)
 • Ren vila från Upgrit
 • Ren magnesium från Upgrit
 • Rent kollagen från Upgrit
 • Upgrits hemsida, där du förutom alla produkter hittar en gedigen kunskapsbank, recept m.m.
 • Upgrit talks på youtube

 

Avsnitt 83 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast, och i podcast-appen på din mobil!

 

No Comments

Post A Comment