Warning: The magic method QodeWelcomePage::__sleep() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/framework/lib/qode.welcome.page.php on line 37 Warning: The magic method QodeWelcomePage::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/framework/lib/qode.welcome.page.php on line 43 Warning: The magic method Bridge\Shortcodes\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/includes/shortcodes/lib/shortcode-loader.inc on line 27 Warning: The magic method qodeNews\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/plugins/qode-news/lib/shortcode-loader.php on line 26 RealfoodRedhead | Avsnitt 38. Kalcium

Avsnitt 38. Kalcium

Denna veckan snöar vi in oss på mineralen Kalcium – detta viktiga näringsämne som stärker vårt skelett, hjälper våra muskler att bygga upp styrka och kraft, och som är superviktigt för vårt nervsystem!

Det är dock inte så enkelt som att bara dricka lite mjölk för att ha bra kalciumnivåer i kroppen… Kalciumomsättningen är ett komplicerat system som styrs av olika hormoner och vitaminer.
Vi förklarar hur kroppen på egen hand kan styra upptaget, men hur vårt intag av kalciumrika livsmedel, vitamin D, och vitamin K2 spelar roll, och varför fysisk aktivitet är minst lika viktigt för skelettet!

Precis som med järn (avsnitt 16) så pratar vi om hämmande och stimulerande faktorer för upptaget, vilka livsmedel kalcium finns i, vilka som har ett ökat behov eller risk för kalciumbrist, vad ett överskott kan leda till, samt olika symtom att se efter för brist (INNAN du drabbas av benskörhet!)

Vi passar dessutom på att ta upp mejeriprodukter – en källa till kalcium som inte är helt oproblematisk. Finns det bättre och sämre mejeriprodukter, hur ser dagens produkter ut, och vilka bör undvika den här kalcium-källan?

Dessutom leder vårt nya segment ”Något vi gillar just nu” oss in på tips kring hur man kan ”lura hjärnan” att äta en lagom mängd av snacks.

Avsnitt 38 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment