Avsnitt 82. Petra & Sofia: Sofias Hälsoresa 2.0 – del 4

Vi är tillbaka med del 4 av Sofias Hälsoresa, där jag, ihop med funktionsmedicinska coachen Petra Boumedienne, tar ett helhetstag om min hälsa!

I tidigare avsnitt (del 1, 2 och 3) har vi berättat om min bakgrund, med orsaker till olika symtom, provsvar på flertalet funktionsmedicinska tester, och slutligen – min behandlingsplan med både en helt ny kosthållning och flertalet kosttillskott. Så börja i rätt ände och lyssna på de avsnitten om ni missat dem!

I del 4 så är jag inne på vecka 7 av min behandlingsplan, och kan dela hur det gått, och framför allt, hur jag mått, under de här veckorna. Här ser vi också vikten av att ha en coach – hur Petra kunnat justera planen längs vägen baserat på mina upplevelser.

Vi pratar variationer i energinivåer (där ni får förklaring till avsnitts-bilden), hur magen reagerar på kosten vi äter, och en hel del om magens koppling till vårt psykiska mående.

Vad gör man när man knappt orkar jobba för att man känner sig så nedstämd? Är det normalt att bara gå på toa varannan dag? Ingår kall potatis verkligen i carnivore? Hur kan histaminintolerans påverkas av SIBO? Och varför har jag fått en så himla avancerad återintroduktionsplan?

Detta och mycket mer får ni höra i Hälsohormoner avsnitt 82!

 

Alla tillskott i min behandlingsplan finns att beställa på Upgrit.se. Använd koden HÄLSOHORMONER15 för 15% rabatt på Upgrits egna produkter, som t.ex. ren vila, c-vitamin eller kanske rent kokossmör (något jag var väldigt glad över att få återintroducera!).

OBS: Vi vill påminna om att avsnitten med Petra och mig utgår ifrån MIN specifika bakgrund och hälsosituation just nu, samt Petras sätt att arbeta. Vill ni veta mer om vad och hur funktionsmedicin funkar generellt, rekommenderar vi er att lyssna på avsnitt 74.

Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

 

Länkar till avsnittet:

 • Avsnitt 81 – del 2 av Sofias Hälsoresa 2.0 med Petra och Sofia
 • Avsnitt 80 – del 2 av Sofias Hälsoresa 2.0 med Petra och Sofia
 • Avsnitt 79 – del 1 av Sofias Hälsoresa 2,0
 • Avsnitt 74 med Petra om funktionsmedicin
 • Avsnitt 65 med Petra, om Upgrit, testosteron m.m.
 • Avsnitt 18 med Karl Hulthén om AIP och autoimmuna sjukdomar
 • Avsnitt 21 med Cecilia Nisbeth Nilsson om tips när du äter AIP (autoimmun kost)
 • Petras hemsida
 • Petras Instagram
 • Petras Facebook
 • Funmed (för fler coacher som du kan ta funktionsmedicinsk hjälp av)
 • Upgrits egna produktserie (där ni har 15% rabatt om ni använder koden HÄLSOHORMONER15)
 • Upgrits hemsida, där du förutom alla produkter hittar en gedigen kunskapsbank, recept m.m.
 • Upgrit talks på youtube

 

Avsnitt 82 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast, och i podcast-appen på din mobil!

 

No Comments

Post A Comment