Avsnitt 18. Karl Hulthén – autoimmuna protokollet

I avsnitt 18 av Hälsohormoner intervjuar vi Karl Hultén!

Karl är biomedicinare och är bl.a. medförfattare till boken Autoimmun kokbok – läkande paleokost samt driver podcasten Paleoteket.

Han är expert på autoimmuna sjukdomar vilket är vad detta avsnittet kretsar kring – vilka sjukdomar räknas som autoimmuna, hur uppkommer dem, och hur kan man med kostens hjälp råda bot på dem?

Autoimmuna sjukdomar innebär att vårt immunförsvar vänder sig emot vår egen kropp. Detta kan leda till en rad olika hälsotillstånd – allt ifrån försämrad maghälsa och hormonproblem till reumatiska sjukdomar och psykiska besvär.

I avsnittet förklarar Karl vad AIP (autoimmun paleo eller autoimmuna protokollet) är, och varför det kan vara en lämplig kost för personer med en autoimmun sjukdom.

Förutom ovanstående pratar vi också AIP vid graviditet, varför barn sällan föds med autoimmuna sjukdomar, varför baljväxter inte är en del av det autoimmuna protokollet och m.m.

Karl är extremt kunnig och vi är så nöjda med det här avsnittet – vi lärde oss mycket och hoppas att ni ska göra det ni med!

Länkar till avsnittet:

 

Avsnitt 18 av Hälsohormoner hittar du på iTunes, acast och i podcast-app på din mobil.

No Comments

Post A Comment