Avsnitt 27. Del 2: Märta Jansdotter – Gröna Gårdar

I avsnitt 27 av Hälsohormoner kastas vi rätt in i del två av intervjun med Gröna Gårdars VD Märta Jansdotter.

Vi fortsätter att prata gräsbeteskött – den här gången med extra fokus på tillagning och konsumtion ! (kolla in del ‪1 av intervjun med Märta här!)

Märta guidar oss igenom nötköttets alla delar – hur tillagar man egentligen innanlår, toppbog eller nöthjärta, och vad kan märgben och talg användas till? Superanvändbar information för alla oss som fastnat i nötfärs-facket, som är rädd att ”förstöra” hela köttbitar, eller som vill veta hur man får mest ”bang for the bucket” (vilken del av djuret ger egentligen mest näring för pengarna??)

Vi pratar också om Gröna gårdars försäljning av lammkött och kyckling, nitritets vara eller inte vara i fläskkött, konsumenternas makt på utbudet, kött inom offentlig sektor och på restauranger, och hur man går tillväga om man vill köpa gröna gårdars kött!

Ni hittar Gröna Gårdar på deras hemsida, på Facebook och Instagram.

Avsnitt 27 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment