Avsnitt 26. Del 1: Märta Jansdotter – Gröna Gårdar

I avsnitt 26 av Hälsohormoner får ni höra del 1 av vår intervju med Märta Jansdotter – VD på Gröna Gårdar.

Gröna gårdar är ett utav få företag i Sverige som arbetar med gräsuppfödning och som säljer gräsbeteskött från bl.a. nötdjur och lamm.

I den här första delen av intervjun med Märta reder vi ut skillnaderna mellan utländskt, svenskt, ekologiskt och gräsuppfött kött. Vi pratar om fördelarna med gräsbeteskött (omega 3-och 6-sammansättning, smak och kvalitet, uppväxtvillkor, miljöpåverkan m.m.).

Vi pratar också om flera aktuella frågeställningar kring köttkonsumtion: är all köttproduktion dålig för miljön, hade enbart vegetarisk produktion funkat bättre, och får man verkligen cancer av rött kött?

Här hittar ni Märtas TED-talk som vi nämner i avsnittet, om hur idisslare faktiskt kan vara bra för miljön.

Ni hittar Gröna Gårdar på deras hemsida, på Facebook och Instagram.

Om två veckor får ni höra del 2 av intervjun, där Märta ger praktiska tips om hur man bäst tillagar olika typer av kött, vi diskuterar köttdistribution till skolor, restauranger m.m., samt lokalproducerad mat (bland annat!)

Avsnitt 26 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

 

No Comments

Post A Comment