Avsnitt 95. Biohacking Collective – Rödljusterapi

Dags för del 2 av intervjun med Daniel Larsson från Biohacking Collective!

I den första delen av vår intervju med Daniel (avsnitt 94) fick vi höra lite om vad som fick Daniel att bli en sån hälsonörd, och såklart – allt om de blåljusblockerande glasögon som Daniels företag Biohacking Collective säljer (och hur de kan påverka sömn, dyngsrytm och hälsa).

Vi fortsätter vårt samtal med att prata biohacking generellt, vilka grejer man enkelt kan börja med på egen hand, och vad tycker Daniel om fasta?

Sen kan vi såklart inte låta bli att nörda ner oss i Biohackings andra storsäljare – den infraröda ljuspanelen! Vad är det som gör att fler och fler hälsonördar vill tillbringa tid i det här röda ljuset? Hur kan lampan påverka allt ifrån sårläkning, dygnsrytm och därmed sömn, energinivåer, testosteron, hudproblem, matsmältning, cellförnyelse…?! Hur använder man den för att få bäst effekt, vad är skillnaden mellan det röda ljuset och det infraröda ljuset (IR), och ….

 

UTLOTTNING! I samband med att avsnittet släpps så lottar Biohacking Collective ut lampan Red Jr (röd/infraröd ljuspanel) till en lycklig vinnare av våra lyssnare, till ett värde av hela 3000 kr(!). För att vara med i utlottningen av lampan behöver du:

 1. Följa @biohacking_collective och @halsohormoner på Instagram
 2. Lägga ut en Instagram-story (händelse) där du skriver vad biohacking är för dig + tagga @biohacking_collective och @halsohormoner i händelsen!

 

I mars månad har vi ett specialsamarbete mellan oss, vår sponsor Upgrit och Biohacking Collective! T.o.m. 31/3 kan ni använda vår kod ”HÄLSOHORMONER15” för att få 15% rabatt på BÅDE Upgrits alla egna produkter på Upgrit.se, OCH Biohacking Collectives blåljusblockerande glasögon! Så gå in på Upgrit.se, beställ dina Upgrit-favoriter, och passa på att klicka hem ett par av glasögonen i samma korg, alltihopa med 15% rabatt!

Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

 

Länkar till avsnittet:

 • Biohacking Collectives hemsida
 • Biohacking Collectives blogg m.m. (inkl. referenser till studier)
 • Biohacking Collectives infraröda ljuspanel
 • Biohacking Collectives glasögon på Upgrit.se
 • Biohacking Collectives youtubekanal
 • Biohacking Collectives Instagram och Facebook
 • Daniels egna Instagram
 • Studier på blue light blocking glasses på Google Scholar
 • Avsnitt 69 med Martina Johansson om biohacking
 • Avsnitt 50 om våra bästa och sämsta vanor kring livsstil
 • Avsnitt 48 om lifehacks (inom kost, rörelse, sömn och stress) för ett hälsosammare liv
 • Avsnitt 3 om sömn och stress
 • Upgrits egna produktserie (15% rabatt för er på alla produkter, inkl. glasögonen, när ni använder koden ”HÄLSOHORMONER15”)

.

Avsnitt 95 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast, och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment