Warning: The magic method QodeWelcomePage::__sleep() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/framework/lib/qode.welcome.page.php on line 37 Warning: The magic method QodeWelcomePage::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/framework/lib/qode.welcome.page.php on line 43 Warning: The magic method Bridge\Shortcodes\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/includes/shortcodes/lib/shortcode-loader.inc on line 27 Warning: The magic method qodeNews\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/plugins/qode-news/lib/shortcode-loader.php on line 26 RealfoodRedhead | Avsnitt 94. Biohacking Collective – Blåljusblockerande glasögon

Avsnitt 94. Biohacking Collective – Blåljusblockerande glasögon

I avsnitt 94 av Hälsohormoner träffar vi Daniel Larsson från Biohacking Collective!

I den första delen av vår intervju med Daniel får vi höra lite om hur hans egna hälsoproblem ledde in honom på biohacking, och hur det slutligen fick honom att, tillsammans med ett gäng andra hälsonördar, grunda företaget Biohacking Collective!

Biohacking Collective specialiserar sig på blåljusblockerande glasögon, vilket också är huvudämnet för dagens avsnitt. Så, vad är blått ljus och vart får vi det ifrån? Är det bara dåligt eller kan vi utnyttja det blåa ljuset till vår fördel?

Och såklart, hur påverkas vi av att exponeras i så pass hög dos som vi gör idag för blått ljus, med alla skärmar, artificiell belysning, och att bo i ett land med ganska lite sol? På vilket sätt stör det blåa ljuset vår dygnsrytm, och kan vi med hjälp av blåljusblockerande glasögon ”lura tillbaka” vår hjärna så att den ändå förstår att det är kväll, trots alla skärmar och stimulin?

Daniel förklarar vilka av de tre sorters glasögon de säljer som passar när och för vem, hur glasögonen även kan påverka vår ögonhälsa i form av mindre trötta ögon, och hur de kan hjälpa oss att lugna nervsystemet och därmed förbättra sömnen.

Förutom det får vi också Daniels bästa sömntips – så ett perfekt avsnitt för alla er som också börjat fatta att sömn är nyckeln till bättre hälsa!

I mars månad har vi ett specialsamarbete mellan oss, vår sponsor Upgrit och Biohacking Collective! T.o.m. 31/3 kan ni använda vår kod ”HÄLSOHORMONER15” för att få 15% rabatt på BÅDE Upgrits alla egna produkter på Upgrit.se, OCH Biohacking Collectives blåljusblockerande glasögon! Så gå in på Upgrit.se, beställ dina Upgrit-favoriter, och passa på att klicka hem ett par av glasögonen i samma korg, alltihopa med 15% rabatt!

Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

 

Länkar till avsnittet:

 • Biohacking Collectives hemsida
 • Biohacking Collectives blogg m.m. (inkl. referenser till studier)
 • Biohacking Collectives glasögon på Upgrit.se
 • Biohacking Collectives youtubekanal
 • Biohacking Collectives Instagram och Facebook
 • Daniels egna Instagram
 • Studier på blue light blocking glasses på Google Scholar
 • Avsnitt 69 med Martina Johansson om biohacking
 • Avsnitt 50 om våra bästa och sämsta vanor kring livsstil
 • Avsnitt 48 om lifehacks (inom kost, rörelse, sömn och stress) för ett hälsosammare liv
 • Avsnitt 3 om sömn och stress
 • Upgrits egna produktserie (15% rabatt för er på alla produkter, inkl. glasögonen, när ni använder koden ”HÄLSOHORMONER15”)

.

Avsnitt 94 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast, och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment