Avsnitt 72. Anna Hallén Buitenhuis – lymfan, levern och livet

I del 2 av intervjun med Anna Hallén Buitenhuis byter vi ämne och diskuterar lymfan, levern och livet (för del 1 om adhd och energibarn – lyssna på avsnitt 71 av Hälsohormoner!)

 

Vad hände när Anna fick problem med lymfatiska systemet, och som hon själv säger; blev ”lymftjock”?

 

Vi pratar om hur och varför lymf-och lipödem uppkommer, om varianterna myxödem och dercum, om hur man själv kan ”oskapa” sina ödem, kopplingar till läckande tarm och ens avföring, hur man hittar en lagom nivå på träningen för lymfan, och om psykologiska grundorsaker till inflammation, som t.ex. otrygghet och stress…

 

Men om nu lymfsystemet är så tätt kopplat till immunförsvaret – är personer med ödem då i riskgrupp för corona? Och vad händer med vårt immunförsvar när vi isolerar oss? (OBS: Detta avsnitt spelades in i början av oktober då smittspridningen i samhället såg annorlunda ut än när detta avsnitt sänds. Oavsett hur man ser på situationen, så råder vi på Hälsohormoner er lyssnare alltid till att bilda era egna uppfattningar och ta ansvar över er hälsa, samtidigt som vi är solidariska mot andra!)

 

I sista delen av avsnittet berättar Anna om sin kost ACT-ALP, som alltså både ska gynna lymfan, levern, och framförallt – livet! Vi pratar om självkänsla, om praktiska tips för att minimera stress, om livspusslet och att få mer energi i livet. Framöver kommer vi på Hälsohormoner försöka göra det som Anna tipsar om: börja med det roliga! Testa ni med!

 

Glöm inte bort att ni lyssnare har 15% rabatt på alla produkter från Upgrits egna produktserie, inte minst vårt eget Hälsohormonpaketet med fokus på återhämtning! Använd koden”HÄLSOHORMONER15” vid beställning på Upgrit.se!

 

Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

Länkar till avsnittet: 

 

Avsnitt 72 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment