Avsnitt 12. Del 1: Anders Lönedahl – det lymfatiska systemet

I avsnitt 12 av Hälsohormoner pratar vi med Anders Lönedal; psykofysiolog med huvudområden kring hur andning påverkar olika funktioner i kroppen.

Anders är utbildad via Karolinska institutet och sitter på en otrolig kunskap om kroppens olika funktioner och kanske speciellt det lymfatiska systemet, vilket dessvärre är väldigt bortglömt i dagens medicin. Har du också noll koll på det lymfatiska systemet? Det är helt okej, jag visste inte heller vad det var förut, men oj vad jag lärde mig mycket av Anders!

I det här avsnittet berättar Anders vad det lymfatiska systemet är för något, hur det fungerar, samt varför det är så viktigt att vi får igång vårat lymfatiska system och vad som händer om lymfvätskan stagnerar bland annat.

Hur påverkas det lymfatiska systemet av vår andning, bh-användning, livsstil m.m.?

Anders företag heter Coolmind och ni hittar honom på hans hemsida eller Facebooksida. Ni kan även maila Anders på anders@coolmind.se

Om ni vill läsa om Tines resa mot friskhet från lipödem, och om hennes sambo Karls omvända problem med bland annat depession, hittar ni dessa inlägg här på hennes hemsida.

Avsnitt 12 av Hälsohormoner hittar du på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil.

No Comments

Post A Comment