![](https://www.realfoodredhead.se/wp-content/uploads/2018/12/mixa-matcha-1.jpg)
04 dec Lunchbowls med fisk
*Lunchbowls-posterna uppdateras kontinuerligt med nya förslag inom varje protein-kategori*
Eftersom jag generellt tycker att det är svårare att göra/hitta bra fiskrecept, så brukar jag väldigt ofta välja att äta fisk till lunch istället. Perfekt eftersom fisk går väldigt snabbt att tillaga i ugnen (10-15 min oftast) och blir gott med de flesta grönsaker/rotfrukter till!
Mina absolut vanligaste fisk-alternativ är chumlax (jag undviker odlad lax och väljer istället den naturligt vildfångade chum/pinklaxen) eller vit fisk som torsk, sej eller kolja, oftast kokospanerad.
![Foto 2018-05-21 14 01 52](https://www.realfoodredhead.se/wp-content/uploads/2018/12/Foto-2018-05-21-14-01-52.jpg)
Ugnsbakad chumlax med stekta morotsnudlar, ugnsrostad sparris och zucchini, bladgrönsaker, skivad rädisa och chimichurri.
![176091827_785190895469990_1033099337886679312_n](https://www.realfoodredhead.se/wp-content/uploads/2021/04/176091827_785190895469990_1033099337886679312_n.jpg)
Kokospanerad kolja med stekta morotsnudlar, ugnsrostade rödbetor och zucchini, bladgrönsaker och chilimayo.
![Foto 2018-11-01 10 53 01](https://www.realfoodredhead.se/wp-content/uploads/2018/12/Foto-2018-11-01-10-53-01.jpg)
Sardiner i olivolja med stekta lila morotsnudlar, ugnsrostad broccoli, bladgrönsaker hackade sockerärtor och torrostade mandlar.
![mixa matcha 1](https://www.realfoodredhead.se/wp-content/uploads/2018/12/mixa-matcha-1.jpg)
Ingefärsbakad chumlax med stekta morotsnudlar och zucchini, bladgrönsaker, hackad rädisa, persilja, avokado med limejuice, salt, peppar och chiliflakes, och kimchi.
![Foto 2018-07-20 12 50 17](https://www.realfoodredhead.se/wp-content/uploads/2018/12/Foto-2018-07-20-12-50-17-1.jpg)
Kokospanerad kolja med stekta morotsnudlar, ugnsrostad broccoli, bladgrönsaker, avokado med limejuice, salt och peppar, persilja och torrostade solrosfrön.
![Foto 2017-12-07 13 49 43](https://www.realfoodredhead.se/wp-content/uploads/2018/12/Foto-2017-12-07-13-49-43.jpg)
Ugnsbakad chumlax med ugnsrostade rödbetor och butternutpumpa, ångad grönkål, bladgrönsaker, hackad selleri, torrostade solrosfrön och aioli.
![Foto 2016-11-03 20 37 45](https://www.realfoodredhead.se/wp-content/uploads/2018/12/Foto-2016-11-03-20-37-45-1.jpg)
Kokospanerad torsk med ugnsrostad sötpotatis, bladgrönsaker, och coleslaw på rödkål, paprika och chilimayo.
![Foto 2018-08-31 08 35 58](https://www.realfoodredhead.se/wp-content/uploads/2018/12/Foto-2018-08-31-08-35-58.jpg)
Ugnsbakad chumlax med ugnsrostade morötter, aubergine och blomkål, bladgrönsaker, skivad rädisa och chilimayo.
No Comments