Avsnitt 77. Paleoteket – Sköldkörteln och AIP

Karl Hulthén är tillbaka i Hälsohormoner, den här gången med sin parhäst Anna Maria Norman! Paret utgör Paleoteket – företaget som sprider hälsa genom utbildningar, böcker, podcast, blogg m.m.

När Karl gästade oss i avsnitt 18 pratade han om autoimmuna sjukdomar och autoimmun kost, främst AIP (autoimmuna protokollet/autoimmun paleo). I det här avsnittet fortsätter vi att diskutera autoimmun kost, men går framförallt in på en utav de vanligaste autoimmuna sjukdomarna – hypo (och hyper)tyreos.

Avsnitt 77 av Hälsohormoner är alltså tillägnat alla er därute som vill veta mer om sköldkörtelproblem – vad händer när immunförsvaret bildar antikroppar mot sköldkörteln, hur vet man om man har sköldkörtelproblem, finns det koppling till andra hälsoproblem eller autoimmuna sjukdomar m.m.

Vi pratar också en hel del om Paleotekets gedigna bok ”Autoimmun handbok – för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom”, och går igenom vanliga nybörjarmisstag samt utmaningar med autoimmun kost, ev. anpassningar av AIP för att gynna sköldkörteln, och såklart, era lyssnarfrågor kring både sköldkörteln och AIP!

 

Hälsohormoner samarbetar med Upgrit, som säljer flera utav de tillskott som visat sig kunna vara bra vid sköldkörtelproblem, t.ex. magnesium, d-vitamin, c-vitamin och zink. Ni lyssnare får 15% rabatt på alla produkter från Upgrits egna produktserie (inkl. vårt ”Hälsohormonpaket” med Kollagen och Ren Vila!) med koden”HÄLSOHORMONER15” när ni beställer på Upgrit.se!

Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

 

Länkar till avsnittet: 

  • Paleotekets hemsida
  • Paleotekets utbildning om antiinflammatorisk kost
  • Paleotekets podcast
  • Paleotekets böcker (Autoimmun Handbok, Kokbok för Sköldkörteln, Mat & Symtomdagbok, Autoimmun Kokbok – Läkande Paleokost)
  • Paletoteket på Instagram och Facebook
  • Avsnitt 18 med Karl Hulthén om autoimmuna sjukdomar och AIP
  • Avsnitt 22 med Cecilia Nisbeth Nilsson från Swedishpaleo om autoimmun kost i praktiken
  • Avsnitt 45 med Jenny Koos om sköldkörtelproblem och kvinnohälsa
  • Upgrits egna produkter, fullproppade med näring (och flera produkter med bra fetter), som ni får 15% rabatt på med koden HÄLSOHORMONER15
  • Hälsohormonpaketet med fokus på återhämtning, innehållande kollagen och ren vila

 

Avsnitt 77 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment