Avsnitt 45. Jenny Koos – Sköldkörteln

Jenny Koos, en av våra mest populära podcastgäster, är tillbaka hos Hälsohormoner!

Jenny är sexualhälsorådgivare, föreläsare, doula, ThaiYoga-massör, friskvårdshandledare, och lärare på Justisse College, bland annat (!), och arbetar idag med att upplysa och ge råd om menscykeln och fertilitetsförståelse. Om ni vill lyssna på våra tidigare avsnitt med Jenny så är det avsnitt 9 och 10 där vi pratade om ofrivillig barnlöshet, fertilitetsförståelse och amning.

I det här avsnittet diskuterar vi alltså sköldkörteln – dess funktion, hur sköldkörtelhormonerna fungerar och hur man mäter dessa, och varför jod, järn, zink, selen, B- och D-vitaminer är viktigt för sköldkörteln. Jenny förklarar skillnaden på hypotyreos och hypertyreos, och så pratar vi om ett av de vanligaste läkemedlen för hypotyreos – Levaxin (hjälper det verkligen? Och hur är det med östrogendominans?)

 

I avsnittet pratar vi även om autoimmunitet – vill ni veta mer om vad det är och hur man får bukt med detta, lyssna på avsnitt 18 med Karl Hultén, och avsnitt 22 med Cecilia Nisbet Nilsen. Du kan också läsa artikeln från thepaleomom om autoimmunitet och sköldkörteln.

Vill ni läsa mer om Jenny så finns hon på Facebook och på Instagram, och ni kan boka tid hos Jenny via bokadirekt.se eller maila: vulverineq@gmail.com.

Vi är som vanligt sponsrade av Werlabs – så vill du testa dina sköldkörtelhormoner med 10% rabatt: använd koden hormonpodd när du beställer Karin Björkegren Jones-testet.

För påfyll av D-vitamin som ju är viktigt för sköldkörteln – använd koden HH2018 för 15% rabatt när du beställer dina högkvalitativa vitaminer och mineraler hos vår andra samarbetspartner Puori.com.

 

Avsnitt 45 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

(Vi ber om ursäkt för det dåliga ljudet i början av avsnittet. På grund av sjukdom fick vi spela in introt via Skype).

 

No Comments

Post A Comment