Lovebowl med hallon och kokos

Glad alla hjärtans dag!

Säga vad man vill om den här dagen (störigt kommersiell eller fin och härlig?) – men jag tycker att man själv kan få välja – vad är kärlek för DIG? Jag är själv inte SÅ mycket för nallebjörnar, dyra smycken, blommor eller färgen rosa, men jag gillar ju kärlek, och mat (även rosa mat)!

Vi skall resa utomlands om två veckor så skippar restaurangbesöken, det blir fin-middag hemma istället, och film (vilket ju känns ganska mysigt en torsdag). Till efterrätt njuter vi av mina rulltårta-snurror, den perfekta alla hjärtans dag-desserten!

Är ni också sugna på att starta dagen med ”love in a bowl” – ta inspiration från denna goda smoothie, perfekt som alla hjärtans dag-frukost (eller vilken annan morgon som helst på året då du är sugen på en krämig smoothie bowl!).

Viktiga noteringar:

 • Jag tycker att det är viktigt att vi får i oss protein till frukost för en stabil blodsocker-start på dagen. I receptet är det proteinpulver som sköter detta (läs min proteinpulverguide här!) men ni kan också ersätta lite av/allt proteinpulvret med ägg (t.ex. knäcka i ett ägg och äta 1 kokt ägg vid sidan).
 • Som vanligt väljer ni själva om ni vill kika på näringsberäkningarna – antingen följer ni mängden topping i receptet, eller har på så mycket/lite ni vill av varje grej! Och ni kan såklart toppa med vad ni vill – välj dina egna favoriter här!

 

Lovebowl med hallon och kokos

Portioner: 1

Tid: 10 min

Gör så här:

 1. Ha i alla ingredienser i en snäv bunke/mixer/blender, mixa sedan med stavmixer/mixer/blender tills slätt (tillsätt ev. mer vatten).
 2. Häll upp i en skål och ha på dina toppings.
 3. Ät långsamt, gärna med en mindre sked, och glöm inte att tugga! 

Ingredienser:

Smoothiebowl

 • 1 liten / 0,5 stor avokado
 • 0,5 dl kokosmjölk
 • 1 dl frysta hallon
 • 1/4 banan
 • 2 msk proteinpulver (helst naturellt) ELLER 2 ägg (vid sidan/i)
 • 0,5 msk macapulver (kan uteslutas)
 • 0,5 dl vatten

Toppings

 • 0,5 dl hallon
 • 2 msk granatäpplekärnor
 • 2 msk rostade kokoschips
 • 0,5 msk kakaonibs
 • 0,5 msk bipollen
 • 0,5 msk baobabpulver

Näringsvärde

Näring per portion (proteinpulver/ägg):
Kcal: 556/649
Fett: 28/40 g
Kolhydrater: 52 g
Protein: 28/23 g

Andra varianter:

 • Variera toppingsen och välj det du gillar – kanske vill du ha på chiafrön, rostade nötter eller en klick nötsmör?
 • Byt ut hallonen mot blåbär eller jordgubbar.
 • Testa min gröna power-smoothiebowl! 
No Comments

Post A Comment