Avsnitt 93. My Westerdahl – Fettshaming

Det är dags för del 2 av intervjun med My Westerdahl (har du missat del 1, d.v.s. Hälsohormoner avsnitt 92, in och lyssna först!).

I del 1 pratade vi främst om matfrihet, men nosade även lite på temat på dagens avsnitt, nämligen vårt eget och andras förhållande till våra kroppar, med fokus på den rädsla och de fördomar som finns kring övervikt.

Vi inleder avsnittet med att få höra om Mys upplevelse av förlossningsvården vid hennes tvillingfödsel för drygt ett år sedan (var beredd på att känna en blandning mellan frustration, ilska och uppgivenhet…).

Förutom fördomar om övervikt inom vården, så diskuterar vi också hur mycket skada kalorier in-kalorier ut-tänket kan orsaka på kroppen, om att koppla hälsa till varje människas värde (som My säger: vi behöver inte PRESTERA hälsa för att få lov att existera), och om hur Matfrihet kan hjälpa en att få ett friskare förhållande till sin kropp, med mindre rädsla för övervikt.

Och såklart, avsnittets kanske viktigaste fråga: ”Varför bantar mormor”?!

 

Hälsohormoner görs i samarbete med Upgrit, som precis som vi brinner för hälsa! Även om vårsolen smyger fram vissa dagar, så är det ett tag kvar innan vi kan ta upp D-vitamin från den (april/maj). Därför är vi superglada för Upgrits nya, uppdaterade D-vitamintillskott, som även innehåller vitamin K2 vilket hjälper med upptaget!  Koden ”HÄLSOHORMONER15” ger er 15% rabatt på alla produkter från Upgrits egna varumärke, d.v.s. både livsmedel och kosttillskott!

Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

 

Länkar till avsnittet:

.

Avsnitt 93 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast, och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment