Avsnitt 76. My Westerdahl – Kroppskompis, PCOS och Sockerberoende

I avsnitt 76 av Hälsohormoner träffar vi My Westerdahl – ingenjören som sen utbildade sig till beteendeterapeut, med stenkoll på sockerberoende (och nu dessutom är höggravid med tvillingar!).

Vi pratar om Mys egna hälsoresa, som började redan som 9-åring hos viktväktarna, via diverse hälsoproblem, ändå tills hon hittade LCHF. En kostomläggning där hon inte bara tappade i vikt från sina 170 kg, hon fick också en ordentlig menstruation, gjorde sig kvitt med flera allergier, och blev dessutom smartare på köpet (allt medan hon åt sig mätt på bacon!).

My har också stor erfarenhet av sockerberoende, som den gången då hon, efter att ha varit sockerfri i flera år, hetsåt sin egen bröllopstårta nedtryckt i en ICA-påse, med osthyvel… Så hur går man till väga om man vill bli sockerfri, på riktigt? Och varför är det viktigt att faktiskt diagnosticera beroende?

Vi får även en pedagogisk förklaring på insulinresistens, men också på leptinresistens (som faktiskt kan förekomma trots, eller t.o.m. p.g.a. LCHF)?

En av de saker som LCHF hjälpte My med var hennes PCOS, och även här pratar vi om att skilja på olika tillstånd – är dina hormonella problem verkligen PCOS, eller kanske HA (hypothalamus amenorré)? My berättar om sina egna erfarenheter om hormonbehandling för PCOS, och ger kost- och hälsotips som kan förbättra förutsättningarna för personer med PCOS.

Slutligen har vi en diskussion om Mys hjärtefråga – att vara kroppskompis! Om hur vi idag mäter hälsa i vikt och i utseende, om kalorier in-kalorier ut-teorin, och om övervikt som symtom snarare än grundorsaken till dina hälsoproblem.

Ni hör ju – ett matigt, superintressant (och ganska roligt) avsnitt med underbara My!

 

Vår samarbetspartner Upgrit kan hjälpa dig med ditt sockerberoende, dels genom deras högkvalitativa KOSTTILLSKOTT som innehåller de viktigaste näringsämnena (näringsbrist är en vanlig orsak till sötsug!), dels genom andra grymma (LCHF-kompatibla) produkter som mct-olja, kollagen, kakaosmör, och kokossmör. Ni lyssnare får 15% rabatt på alla produkter från Upgrits egna produktserie (inkl. vårt ”Hälsohormonpaket” med Kollagen och Ren Vila!) med koden”HÄLSOHORMONER15” när ni beställer på Upgrit.se!

Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

 

Länkar till avsnittet: 

  • Mys hemsida
  • Mys Instagram och Facebook
  • Mys olika tjänster, som t.ex. SUGAR-tester för sockerberoende, eller biokemisk reparation
  • Mys podcaster: Peppad som hon gör ihop med Anna Hallén samt massa avsnitt av podden Sockersystrar
  • Upgrits egna produkter, fullproppade med näring (och flera produkter med bra fetter), som ni får 15% rabatt på med koden HÄLSOHORMONER15
  • Hälsohormonpaketet med fokus på återhämtning, innehållande kollagen och ren vila

 

Avsnitt 76 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment