Avsnitt 92. My Westerdahl – Matfrihet

I avsnitt 92 återser vi en tidigare Hälsohormoner-gäst, nämligen härliga My Westerdahl!

I vårt förra avsnitt med My fick vi höra allt om hennes långa hälsoresa, och vi pratade bl.a. om sockerberoende och om PCOS (in och lyssna på avsnitt 76 om ni missat detta!). Ett år senare har det dock hänt mycket i Mys liv, som fått henne att omvärdera en hel del gällande hälsa.

Huvudfokus för första delen av vår intervju med My handlar om MATFRIHET. Det som fick My själv att gå från tankar om ”vad är det för fel på mig” till att känna sig mer trygg än någonsin i sin kosthållning, och i sin kropp.

För trots att My mådde bättre rent fysiskt av strikta dieter som ex. LCHF, så upplevde hon ett ganska ohälsosamt fokus på hälsa, där mat, vikt och träning upptog alla tankar.

Något som hon inte är ensam om, och i avsnittet pratar vi om hur nästan alla idag, framförallt kvinnor, befinner sig någonstans på ätstörningsskalan, med en ständig rädsla för att bli tjocka, eller att vårt fett på kroppen ska göra oss sjuka.

Matfrihet däremot är motsatsen till detta, och bygger på principerna för intuitivt ätande, vilka My har översatt och kokat ner till 5 principer.

Vi pratar om hur utmanande det kan vara att överge alla regler du satt upp kring din kost, diskuterar om det går att vara matfri trots att man följer en specifik kosthållning, om hur restriktivt ätande påverkar våra barn, både fysiskt och psykiskt, och mycket mer!

 

Hälsohormoner görs i samarbete med Upgrit, som precis som vi brinner för hälsa! Såhär i vabbruari tipsar vi om kosttillskottet ”Rent Försvar”, med vitamin C, glycin och zink, samt ”Rent C-vitamin” – två boosters för immunförsvaret! Koden ”HÄLSOHORMONER15” ger er 15% rabatt på alla produkter från Upgrits egna varumärke, d.v.s. både livsmedel och kosttillskott!

Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

 

Länkar till avsnittet:

.

Avsnitt 92 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast, och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment