Warning: The magic method QodeWelcomePage::__sleep() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/framework/lib/qode.welcome.page.php on line 37 Warning: The magic method QodeWelcomePage::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/framework/lib/qode.welcome.page.php on line 43 Warning: The magic method Bridge\Shortcodes\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/includes/shortcodes/lib/shortcode-loader.inc on line 27 Warning: The magic method qodeNews\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/plugins/qode-news/lib/shortcode-loader.php on line 26 RealfoodRedhead | Avsnitt 66. Monika Björn – stark genom klimakteriet

Avsnitt 66. Monika Björn – stark genom klimakteriet

I avsnitt 66 av Hälsohormoner träffar vi hälsoentreprenören Monika Björn för att prata om det som blivit hennes hjärtefråga det senaste åren – klimakteriet!

När Monika själv kom i förklimakteriet så blev bristen på kunskap – både hos henne själv och hos omgivningen – smärtsamt tydlig. Som ofta när det gäller kvinnohälsa är det ett minst sagt eftersatt område, och Monika insåg att här fanns en del utvecklingspotential!

Numera är Monika självutnämnd klimakterieaktivist, har släppt boken ”Stark genom klimakteriet”, och jobbar med att utbilda kvinnor, samt de professioner som möter dessa kvinnor, i ämnet.

För hur vet du egentligen att du är i klimakteriet? Är värmevallningar verkligen det enda tecknet vi bör se efter, eller finns det en lång rad andra, ganska vanliga, symtom som faktiskt kan bero på att du hamnat i förklimakteriet? Och vad skulle du behöva veta innan du söker hjälp i vården? Framförallt med tanke på den där okunskapen, eller fighten man som patient kan få ta för att få rätt hjälp, som t.ex. att få utskrivet bioidentiskt progesteron i Sverige.

Vi pratar såklart om vad som händer i kroppen, från förklimakterie till efter klimakteriet. Hur förändras våra hormoner, och vad bör vi tänka på för att bibehålla en bra balans av våra könshormoner när de börjar bete sig annorlunda?

Precis som oss på Hälsohormoner så tror Monika på att alla 4 grundpelare – kost, rörelse, sömn och stress – har stor påverkan på hur vi mår under de här åren. Vi går igenom vilka saker inom varje område det kan vara extra viktigt att tänka på, som att kanske se över om ditt sätt att träna just nu verkligen är det som gynnar dina hormoner…?

I intervjun får vi ett smakprov av vad vi kan göra för att slippa att leva med massa jobbiga symtom under (i genomsnitt) 7 år av våra liv. Vill ni ha mer djupgående och individanpassad kunskap så rekommenderar vi att införskaffa Monikas bok ”Stark genom klimakteriet”, boka personlig klimakterie-rådgivning, gå på någon av hennes föreläsningar eller, om du är coach, lärare eller tränare och arbetar med kvinnor i övergångsåldern  – bli Stark genom klimakteriet-certifierad!

 

I avsnitt 66 lottar vi dessutom ut rent kollagen och kosttillskottet MSM från vår samarbetspartner Upgrit! På Hälsohormoners Instagram hittar ni ett inlägg där ni kan vinna dessa högkvalitativa produkter till ett värde av hela 590 kr. Dessutom får alla ni lyssnare 15 % rabatt på Upgrits egna produkter om ni använder koden”HÄLSOHORMONER15” vid beställning på Upgrit.se!

 

Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

 

Länkar till avsnittet: 

 

Avsnitt 66 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

 

No Comments

Post A Comment