Avsnitt 75. Susanna Almström – Sockersmart och Fredagsfys

Årets första avsnitt inleds med en efterlängtad intervju med Susanna Almström, grundaren av bl.a. Sockersmart, Skolmatslyftet och FredagsfysSverige!

 

Susanna arbetade som pedagog när frustrationen över såväl den sockerstinna skolmaten som elevernas stillasittande slutligen fick bägaren att rinna över. Något behövde göras!

 

Många år senare, och Susanna har nu flera hälsofrämjande projekt inom skolan på sitt CV – sockersmart, en sockersmart skola, skolmatslyftet, fredagsfysSverige m.m.

 

På samma tema tipsar Susanna om hur man som förälder kan påverka skolmaten i sina barns förskola/skola (är det verkligen den bästa lösningen att skicka med barnet egna matlådor?), hur man kan tänka kring frukt(socker) och barn, och vad man själv kan göra för att dra ned på sockret hemma.

 

Vi går också in på hur det funkar när Susanna arbetar med hälsofrämjande projekt på (vuxna) arbetsplatser (inkl. vad du kan göra om du själv arbetar på ett jobb med mycket sötsaker och fika).

 

Susannas senaste målgrupp, som hon brinner lite extra för, är dem äldre. Hur är maten på ålderdomshemmen idag, hur kan fredagsfysSverige hjälpa till där, och hur kan du som anhörig påverka äldreboenden till att bli mer hälsofrämjande?

 

Detta och mycket mer hör ni i Hälsohormoner avsnitt 75!

 

Ett sätt att bli mer sockersmart på egen hand är att använda Upgrits grymma produkter, antingen för att tillgodose näringsbrister, eller för att kunna baka och fixa lite nyttigare snacks och mellanmål! Som vanligt har ni 15% rabatt på alla produkter från Upgrits egna produktserie (inkl. vårt ”Hälsohormonpaket” med Kollagen och Ren Vila!) Använd koden”HÄLSOHORMONER15” när du beställer på Upgrit.se!!

 

Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

 

Länkar till avsnittet: 

 

Avsnitt 75 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

 

No Comments

Post A Comment