Avsnitt 73. Cecilia ”Ila” Lassfolk – Morotsliv

I avsnitt 73 av Hälsohormoner gästas vi av Cecila Ila Lassfolk – grundaren av det hållbara företaget, bloggen och informationsportalen ”Morotsliv”!

 

Ila berättar om hur hon, efter att ha gått in i väggen, tvingades att stanna upp och se över sin livsstil. Detta blev starten på resan mot ett mer hållbart och giftfritt liv, och i detta avsnitt delar hon alla sina bästa tips för att inspirera er lyssnare!

 

Hur börjar man bäst ”kemikaliebanta” sitt liv (utan att bli överväldigad eller få prestationsångest)? Vilka kemikalier är viktigast att undvika? Mineraloljor, tencider och parfymer – vad är det och varför bör vi minimera användandet av dem? Vad innebär egentligen hormonstörande ämnen, och på vilket sätt kan de vara cancerogena? Vad behöver man tänka på när det gäller kemikalier och barn?

 

Förutom svaret på alla ovanstående frågor pratar vi också om att välja rätt dammsugare, mikrofibertrasor, att vädra sin nya telefon eller tv, kläder, att göra egna hudvårdsprodukter, ekostädning, teflon, plast i köket, och om bristen på innehållsförteckningar i parfymer.

 

Slutligen diskuterar vi vad en giftfri kost innebär. Vad är bäst av utländskt ekologiskt eller lokalt icke-eko? Hur tänker man kring alla importerade superfoods? Och vad tycker Ila om sambandet mellan hälsa, hållbarhet och vegetarisk kost?

 

Som ni hör – ett riktigt matigt avsnitt fyllt av hälsa på flera plan! Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

 

Glöm inte bort att ni lyssnare har 15% rabatt på alla produkter från Upgrits egna produktserie, inte minst vårt eget Hälsohormonpaketet med fokus på återhämtning! Använd koden”HÄLSOHORMONER15” vid beställning på Upgrit.se!

 

Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

Länkar till avsnittet: 

 

Avsnitt 73 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment