Avsnitt 42. Stress – del 2

Efter diverse tekniskt strul (vilket bl.a. involverade en borttappad datorladdare) är vi nu äntligen tillbaka igen med ett nytt avsnitt!

Denna veckan är det dags för den andra delen på temat Stress – detta ständigt aktuella ämne. Lyssna gärna på del 1 först, där vi gick in på vad som händer i kroppen när vi stressar, och pratade om hur kost, fysisk aktivitet och sömn kan hjälpa oss att bli mer motståndskraftiga mot stress.

I del 2 fortsätter vi på temat motståndskraftighet genom att ta upp den fjärde, och kanske viktigaste byggstenen: återhämtning. Vi tipsar er lyssnare om hur ni kan hitta er egen form av återhämtning, något ni gör utan prestation.

Vi pratar också om hur dagens samhälle påverkar vår stress, om hur naturen kan hjälpa oss att stressa ned, och så tar vi upp diagnosen Utmattningssyndrom.

Vad finns det för varningssignaler för utmattningssyndrom, hur påverkar arbetsmiljön, och vad kan man göra för att hjälpa personer i ens närhet som riskerar att drabbas?

Vi delar också våra egna erfarenheter av stress – vi är såklart inte perfekta själva utan brinner för ämnet just för att vi själva ständigt jobbar med att hantera våra egna stressiga liv.

Avsnitt 42 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast, och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment