Avsnitt 40. Stress – del 1.

Vad ÄR stress? Vad händer i kroppen när vi stressar, och vad kan ett högt kortisolpåslag leda till?

Är stress alltid dåligt, eller kan stressresponsen vara bra? Är det verkligen sant att man kan öka sin fettmassa bara av att stressa? Hur påverkar stress våra könshormoner?

I den första delen av våra två avsnitt av stress, fokuserar vi dessutom på vad vi kan göra för att bli mer resistenta (motståndskraftiga) mot stress, för let’s face it – vi alla kommer ha lite stress i våra liv ibland!

Vad kan vi tänka på för att träning, kost och sömn ska få oss att hantera stress bättre, och vilka vanor inom de här tre områdena kan öka vår stress ytterligare? När är träningen för mycket för dig, hur påverkas matsmältningen av stress, och vilka knep kan man ta till för att få en bättre sömn?

Avsnitt 40 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment