Avsnitt 78. Camilla Ahlberg – Osteopat

I avsnitt 78 av Hälsohormoner intervjuar Sofia osteopaten Camilla Ahlberg!

Camilla är alltså diplomerad osteopat, mamma-mage-tränare, undervisar på Axelsons i Göteborg m.m., och får såklart svara på frågan: vad gör egentligen en osteopat?

Camilla hjälper till att förklara osteopatins grundfilosofi (att se kroppen som en helhet), men vi diskuterar även konflikter mellan de olika professionerna osteopater, massörer, kiropraktorer, naprapater och fysioterapeuter, och likheter och skillnader mellan dessa.

Ingen terapeut är den andra lik, så hur går ett besök hos just Camilla till? Hur gör hon när hon letar orsaker bakom smärtor och löser problem tillsammans med patienten, hur jobbar hon med sin specialitet löparskador, och varför är hon så passionerad kring mamma-mage-träning?

Ett matigt avsnitt där även kommer in på överrörlighet och kroppsmedvetenhet, magmassage, och hur de 4 grundpelarna (kost, rörelse, sömn, stress) påverkar såväl behandlingsval som orsak till problematik.

 

Avsnittet presenteras i samarbete med Upgrit, där ni lyssnare får 15% rabatt på Upgrits egna sortiment med koden ”HÄLSOHORMONER15” vid beställning på Upgrit.se! Missa inte kosttillskottet ”ren vila”, med vitamin B6, magnesium och glycin (ren vila ingår även i Hälsohormoners återhämtningspaket, som även det kan beställas på Upgrits hemsida)!

Om ni har frågor om något, maila gärna till halsohormoner@gmail.com, skriv till oss på Facebook eller på vår Instagram-sida. Som vanligt ber vi dig att gärna dela avsnittet och podcasten om du tyckte om avsnittet, så att vi kan hjälpas åt att sprida kunskap!

 

Länkar till avsnittet: 

 

Avsnitt 78 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment