Veckans hälsopromotion: Att blötlägga nötter och frön

Kortfattat: Nötter och frön ÄR nyttigt och rika på massa vitaminer och mineraler, men innehåller tyvärr också antinutrienter. Antinutrienter är sådant som hindrar oss att ta upp näringen i det vi äter och som gör att vi inte helt kan bryta ned det vi äter – något som på sikt kan orsaka magproblem.

Eftersom nötter och frön alltså är så nyttigt så vore det bra om vi kunde hitta ett sätt att ta bort eller i alla fall minimera antinutrienterna så att vi mest får ta del av fördelarna. Och som tur är så finns det ett sådant sätt – blötläggning!

Eftersom jag ju har en guide här på hemsidan i exakt hur du gör för att ENKELT blötlägga och sedan torrosta dina nötter och frön hänvisar jag idag till detta inlägg! Där hittar du också mer info om fördelarna med blötläggning, olika blötläggningstider för olika nötter/frön, att tänka på vid konsumtion av nötter och m.m.!

Läs mitt inlägg om blötlagda och torrostade nötter och frön här!

No Comments

Post A Comment