Veckans hälsopromotion: Youtube-videos från YogaTX för nack- och ryggont

Den här måndagens hälsotips är till alla er pluggisar, kontorsarbetare eller med annan icke-ergonomisk dagssyssla (typ, skrollande på instagram?)!

När jag började läsa på högskolan fick jag för första gången i mitt liv icke-somatisk huvudvärk (d.v.s. huvudvärk med annan orsak än influensa eller en flaska vin kvällen före…). Orsaken? Alla timmar med huvudet ner i en dataskärm eller skrivblock, som gett min stackars nacke spänningar. Även idag, när jag slutat plugga, kan jag få samma typ av huvudvärk efter för många timmar i kassan på mitt extrajobb på ICA.

Räddningen då? YOGA!!! Såklart!

Innan alla o-viga, icke-spirituella yoga-haters slutar läsa – jag pratar inte yogapass med 5 min i ”hunden” och 10 min på huvudet.
Jag pratar ENKEL, TYP STILLASITTANDE, KORT, PASSAR-ALLA YOGA-STRETCHING!

För detta har jag vänt mig till yoga-bibeln aka youtube, och tänkte idag dela mina favoriter för stela kroppar som inte kräver nåt mer än dig själv, ett golv, en dator (ev. en kudde/ vikt filt). Jag älskar videosen från YogaTX, men lägger även i en bonus – en kort bedtime-yoga video från Brett Larkin som är perfekt för att varva ned före läggdags!

 

Yoga är så mycket mer än alla snabba flöden, armbalanser, huvudstående och nudda-marken-flexibilitet. För mig är yoga ett ”nödvändigt ont” – den bästa quick fixen när du slarvat med att ta hänsyn till din kropp, både fysiskt och psykiskt.

Ta er tid att investera i er hälsa och kropp, och bli lugna, mjuka och glada!

No Comments

Post A Comment