Avsnitt 41. Alkohol

Avsnitt 41. Alkohol

Den här hösten har våra avsnitt antingen varit ganska nördiga eller väldigt personliga. I avsnitt 41 av Hälsohormoner så pratar vi om alkohol, ett lite längre avsnitt som både är väldigt utelämnande och fyllt med såväl praktiskt som lite mer nördig info.

Vi pratar om hur alkohol påverkat båda våra uppväxter, om vårt eget förhållande till alkohol idag, och om det svenska förhållandet till alkohol. Men också om vad som händer rent fysiologiskt när vi dricker alkohol, vilka organ och funktioner i kroppen som påverkas, och hur man vet om man har ett riskbruk.

Vi reder ut hur det egentligen står till med träning och alkohol – hur mycket påverkas träningspasset av några glas vin dagen innan? Slutligen tar vi upp olika sorters alkohol och vilka som kan vara bättre alternativ, samt såklart – supergoda alkoholfria alternativ!

(Och ni som undrar, oroa er inte – del 2 av vår stress-podd kommer ut efter nyår!)

Avsnitt 41 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment