Avsnitt 34. Frida & Vicky – amning

I avsnitt 34 av Hälshormoner får vi återigen träffa doulorna Frida och Vicky fråFörlossningsGruppen– men den här gången är det dags att prata AMNING! Vi går igenom hur amningen funkar, dess olika fördelar, och vad som krävs för att kunna amma.

Vi tar också upp olika orsaker till att amningen kan krångla, vad de viktiga 9 stegen är, en (eventuell) partnerns roll i amningen, hur man hanterar allt ifrån sår eller svamp på bröstvårtorna till för mycket mjölk, att amma på tidiga signaler och – kanske viktigast av allt – stressens påverkan och vikten av tid och tålamod!

Det här och mycket mer matnyttiga tips och information får ni alltså i avsnitt ‪34 av Hälsohormoner! Och om amningen krånglar – våga be om hjälp! Frida och Vicky förklarar i avsnittet hur amningshjälp funkar och vad en hjälpmamma är; kika gärna in på amningshjalpen.se eller på deras Facebook-sida!

För mer info hittar ni Förlossningsgruppen på Facebook och på Instagram, och ni kan besöka deras hemsida forlossningsgruppen.se eller doula.nu (ODIS som det pratas om i avsnittet).

Länk till böckerna som tipsas om i avsnittet:
Amning i vardagen
Food of love

Avsnitt
34 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment