Avsnitt 31. Påskpodden

Precis som inför jul så dedikerar vi ett avsnitt till högtiden som närmar sig – PÅSK! 

Inte så mycket prat om varför vi firar påsk, utan vi riktar som vanligt in oss på hälsoaspekten av påskfirandet. Som varför det är helt ologiskt att äta lamm på påsken, och så ger vi er tips på lite hälsosammare påskmat.

Mest fokus i det här avsnittet lägger vi dock på den ultimata påskmaten – ÄGG!
(Alltså relevant för alla er som, liksom vi, äter mycket ägg resten av året med!)

Vi pratar om varför ägg är typ SUPERFOOD, om att INTE slänga gulan, äggallergi, hur ägget är uppbyggt, den riktiga skillnaden mellan bruna och vita ägg, och skillnaden mellan burhöns, frigående och ekologiska ägg.

Vi är oftast försiktiga med pekpinnar i podcasten, men här vill vi verkligen uppmana er: VÄLJ EKOLOGISKA ÄGG! Varför kan ni höra om i avsnittet!

Vi pratar också hållbarhet: hur länge håller ett ägg och hur vet man när det är dåligt? Och sen går vi såklart igenom (och slår hål på) den gamla myten om att för många ägg per dag är dåligt för vårt kolesterol.

Avsnitt 31 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

Tags:
,
No Comments

Post A Comment