Avsnitt 29. Paulsson Paleo – självförsörjning

I avsnitt 29 av Hälshormoner intervjuar vi systrarna Cecilia och Catharina från PaulssonPaleo!

PaulssonPaleo är det lilla familjeföretaget med många järn i elden – inte bara arbetar de med att bli självförsörjande med hjälp av egna djur och grönsaker, de har också ett bed & breakfast, håller yoga-klasser och löpträning, erbjuder kostrådgivning, matlagningskurser m.m.!

I avsnittet pratar vi om paleo-livsstilen och vad det innebär för just PaulssonPaleo, hur systrarnas egna resor sett ut: från karriärslivet i London till gårdslivet utanför Simlångsdalen, och från vanlig kost, genom LCHF och numera paleo-kost.

Vi diskuterar också utmaningar med att vara självförsörjande (från rymmande grisar till att lära känna sina jordar), samt fördelarna med två ”superfoods”: fermenterade livsmedel och inälvsmat (och såklart – hur du enkelt lagar det hemma!)

Som ni hör blev det många skratt i avsnittet med de två härliga systrarna!
Vi på Hälsohormoner kände oss väldigt inspirerade efter inspelningen, och hoppas att ni ska känna detsamma!

Ett perfekt avsnitt för er som börjat fundera på om ni vill byta riktning i livet och komma närmre djur och natur genom att gå mer ”back to basic” – ELLER för er som bara vill göra nåt litet för att leva mer hållbart.

Ni hittar Paulssonpaleo på deras hemsida, på Instagram och på Facebook.
Här hittar ni en bra startkultur för att göra sin egen kombucha.

Avsnitt 29 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment