Avsnitt 24. Katarina Skogfält – diabetes

I avsnitt 24 av Hälsohormoner intervjuar vi Katarina Skogfält!

Katarina är legitimerad sjuksköterska och är specialiserad inom intensivsjukvård. Hon har dessutom en egen mottagning där hon hjälper människor att optimera sin hälsa genom bl.a. hälsoscreenings, olika blodprover och kost- och livsstils-vägledning.

För fyra år sedan fick Katarinas yngsta dotter diabetes typ 1, vilket är precis vad det här avsnittet kommer att handla om. Diabetes ökar mer och mer idag, både typ 1 och typ 2, och vi tycker därför att det är ett så himla viktigt ämne att sprida mer kunskap om!

I intervjun med Katarina tar vi upp allt ifrån skillnaden mellan diabetes typ 1, typ 2 och LADA, vad som händer i kroppen när vi har insulinresistens och hur detta uppkommer, risk- och friskfaktorer, symtom och vad man ska göra om man misstänker att man börjar få/har diabetes, genernas påverkan, samband med andra autoimmuna sjukdomar, livsstilens betydelse i form av träning, kost och psykiska faktorer, hur diabetesvården ser ut och allmän kunskap i samhället, vad som händer efter att du fått en diabetesdiagnos, skillnad på ketos och ketoacidos (vilket INTE är samma sak!), ny forskning, och MYCKET MER!

Ja, ni hör ju! Ett otroligt kunskaps-späckat avsnitt som ALLA där ute har nytta av att lyssna på! Vi behöver alla kunskap om sjukdomen, både för att kunna stötta de drabbade i vår omgivning, men också för att minska risken för att få en diabetes-diagnos!

Ni hittar Katarina på hennes hemsida, på Facebook och Instagram!

Vi beklagar återigen ekot/lite bakgrundsljud på delar av avsnittet! Vi verkar till slut ha fått bättre ordning på ljudet efter den här inspelningen, så vi hoppas på bra ljud framöver och att ni tycker att det känns okej att lyssna ändå den här gången!

Avsnitt 24 av Hälsohormoner hittar du på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment