Warning: The magic method QodeWelcomePage::__sleep() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/framework/lib/qode.welcome.page.php on line 37 Warning: The magic method QodeWelcomePage::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/framework/lib/qode.welcome.page.php on line 43 Warning: The magic method Bridge\Shortcodes\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/includes/shortcodes/lib/shortcode-loader.inc on line 27 Warning: The magic method qodeNews\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /customers/4/7/d/realfoodredhead.se/httpd.www/wp-content/plugins/qode-news/lib/shortcode-loader.php on line 26 RealfoodRedhead | Att bygga en lunchbowl á la RealfoodRedhead

Att bygga en lunchbowl á la RealfoodRedhead

I den här kategorin hittar ni inspiration till hur jag bygger mina lunchbowls. Mina luncher utgår nämligen sällan från recept, som de rätter ni ser under middagar eller tillbehör, utan är sammansatta enligt min, egenskapade, mixa&matcha-princip. 

Att laga mat från recept är superkul, men ibland kan vi behöva veta hur vi snabbt kan sätta ihop en bra, näringsrik, mättande måltid själva, baserat på det vi har hemma, eller på vad som går snabbt att tillaga.

Självklart kan ni använda min mixa-och matcha-princip på middagar också! Jag själv brukar dock, för att inte tröttna på matlagning, göra mina luncher enligt mixa&matcha-principen, och mina middagar mer från recept (t.ex. grytor, gratänger m.m.).

Mixa&matcha-principen baseras helt enkelt på att du, genom att bygga upp dina måltider på 5-6 komponenter, snabbt kan bygga en måltid som automatiskt får bra ratio för kolhydrater, fett och protein, samtidigt som du får i dig mycket olika näringsämnen.

En måltid enligt Mixa&matcha-principen byggs upp såhär:

  • BAS: En stor näve bladgrönsaker (spenat/grönkål/ruccola/mache/feldt etc.)

 

  • PROTEIN: En ren proteinkälla av hög kvalitet, helst ekologisk, som: Korv med hög kötthalt/Fisk/Nöt-/Fläskkött/Kyckling/Baljväxter.

 

  • KOLHYDRATSKÄLLA:Någon rotfrukt (sötpotatis/morot/rödbeta/kålrot/sellerirot/palsternacka) ELLER frukt (0,5-1 per portion) ELLER bönpasta (om du tål detta, dock ej gjord på sojabönor).

 

  • GRÖNSAKER: Minst 1 av de mindre stärkelserika grönsakerna, gärna tillagad, som t.ex: aubergine/paprika/broccoli/blomkål/andra kålsorter/pumpa/ zucchini/ fänkål/gröna bönor/sockerärtor/jordärts-/kronärtskocka/tomat/sparris/rädisa/rättika etc.

 

  • FETT: En bra fettkälla för både näring och smak som: Mayo/avokado/guacamole/pesto/olivolja/nötter/frön/annan sås.

 

  • EV. PIFF: För att förhöja smakupplevelsen, addera textur och även näring (inte ett måste): Kryddörter, lime/citronjuice, granatäpplekärnor, selleri, kimchi, surkål etc.

 

Vill du ha inspiration över hur detta kan se ut – se mina andra inlägg i denna kategori: Lunchbowls.

No Comments

Post A Comment