Avsnitt 33. Matsmältningen

Avsnitt 33 av Hälsohormoner är helt tillägnat ett av de coolaste systemen i kroppen: matsmältningen!

Det här avsnittet ville vi göra för att sprida kunskapen om hur VIKTIGT det är att matsmältningen fungerar! Om vi inte bryter ner vår mat ordentligt kan det inte bara leda till magproblem, men också näringsbrister, överätande m.m.

Vi går igenom matens väg genom magtarmkanalen, från munnen till toalettstolen, och vad som potentiellt kan gå fel längs vägen.

Tuggande, magsyra och läkemedel för att sänka denna (NEJ!!), infektioner, att äta när man är uppe i varv, tuggummi, tarmkäx, passeringstid, tips vid förstoppning och diarré, kolhydrater – fett – protein-nedbrytning, knep för att äta långsammare – allt detta är saker vi tar upp i avsnitt 33!

(SIDENOTE: Avsnitten med Anders om lymfsystemet är avsnitt 12 och 13, inte 9 och 10 som vi säger i podden!)

Avsnitt
32 av Hälsohormoner hittar ni på iTunes, acast och i podcast-appen på din mobil!

No Comments

Post A Comment