Lunchbowls med nötkött

*Lunchbowls-posterna uppdateras kontinuerligt med nya förslag inom varje protein-kategori*

 

Tvärtemot fisk, så är nötkött det protein som mest sällan återfinns i mina lunchbowls. Jag tycker nämligen att nötkött är det absolut lättaste proteinet att laga middagar på, i form av ”hela rätter” (köttbullar, biffar, tacos, grytor m.m.). Jag äter oftast middag med nötkött några gånger i veckan (som regel här hemma lagar vi middag för 3 dagar åt gången), så därför försöker jag få in andra proteinkällor till luncherna. Men, ibland dyker det upp lite nötkött i luncherna med, såklart!

Även om jag pratar om de olika animaliska proteinkällorna som just källor till protein, så är de ju också källor till så mycket annat. Vi kan hitta de flesta vitaminer och mineraler i dessa livsmedel, och många gånger är det våra bästa (ibland enda!) källor till vissa mineraler framförallt. Att variera sina proteinkällor är därför ett bra sätt att få in alla näringsämnen, så att du, över en månad/vecka, fått i dig blandade källor. Bra för kroppen, miljön, och smaklökarna!

Snabbstekt lövbiff/innanlår med ugnsrostad broccoli och paprika, bladgrönsaker, mango, granatäpple, hackad selleri, avokado med limejuice, salt och peppar, koriander, kimchi, och chilimayo.

No Comments

Post A Comment